icon-terapie-aba

Terapie
ABA

icon-terapie-logopedica

Terapie
Logopedica

icon-evaluare

Evaluare

icon-training-support

Training si
Suport

icon-consiliere-parinti

Consiliere
parinti

 

icon-terapie-aba_small

Terapie ABA

In urma evaluarii initiale se elaboreaza un tabel descriptiv in care se poate observa nivelul actual de dezvoltare a copilului. Evaluarea se repeta periodic pentru a completa tabelul cu progresele copilului. Aceasta metoda este utila pentru intelegerea interventiei terapeutice de catre parinti. Pe baza acestui tabel se construiesc programele, fiind impartite pe mai multe etape (receptiv, expresiv, de la simplu la complex). Terapia aba se adreseaza atat persoanelor cu autism dar si celor cu alte tulburari (ADHA, de comportament, sindrom Down, intarziere in dezvoltare).

Ai un copil care sufera de aceste tulburari sau cunosti pe cineva in aceasta situatie? Pentru a vorbi cu un specialist suna-ne acum la 0724 730 610 sau acceseaza pagina de contact si lasa-ne un mesaj.

icon-terapie-logopedica_small

Terapie Logopedia

Terapia logopedica presupune servicii de evaluare complexa a limbajului si comunicarii, atat pentru copiii cu tulburari de limbaj izolate (tulburari de pronuntie, tulburari de scris-citit, tulburari de voce, balbism etc.), cat si pentru copii cu alte tulburari asociate (autism, sindrom Down, etc.). Sedintele de logopedie sunt individuale si se desfasoars fie complementar sedintelor de terapie cognitiv-comportamentala, fie separat.

icon-evaluare_small

Evaluarea

Evaluare Initiala

Evaluarea initiala in cadrul centrului nostru consta in observarea directa, discutii cu parintii sau tutorii copilului si interactiune directa cu copilul tau. Acest punct de pornire primordial ne permite sa incepem construirea programelor de interventie care sa ajute invatarea, comportamentul, dezvoltarea abilitatilor sociale precum si alte obiective critice de dezvoltare.

Evaluare – Testul Denver

Evaluarea dureaza o sedinta de 2 ore si este gratuita.
Testul DENVER este util în mod special în evaluarea si identificarea unor posibile probleme la copiii asimptomatici, dar si pentru confirmarea, pe baza unui instrument obiectiv, a anumitor suspiciuni la care s-a ajuns în mod intuitiv.

DENVER II consta din 125 de sarcini (itemi) aranjate pe formularul de testare în patru sectiuni si care au scopul de a evalua copilul în urmatoarele arii, sau functii:

  • personal-social: interactiunea cu alte persoane si capacitatea de a avea grija de propriile nevoi ;
  • motor fin-adaptativ: coordonare ochi-mâna, manipularea obiectelor mici si rezolvarea de probleme;
  • limbaj: auzul, întelegerea si utilizarea limbajului ;
  • motor grosier: statul jos, mersul, saritul si în general miscarile care implica muschii mari ai corpului .

Daca ai intrebari nu ezita sa ne contactezi la 0724730610 sau acceseaza linkul https://joytherapy.ro/contact/ si lasa-ne un mesaj.

Evaluarea Limbajului Verbal si Nonverbal

Evaluarea logopedica dureaza intre 1 si 2 sedinte. Pentru copiii cu tulburari de limbaj (tulburari de pronuntie, tulburari de scris-citit, balbism etc.), evaluarea dureaza, in principiu, 1 sedinta, si presupune:

  • o discutie cu parintele/parintii despre istoricul limbajului copilului (anamneza)
  • evaluarea propriu-zisa a copilului

Pentru copiii care, pe langa tulburarile de limbaj mai au si alte tulburari (autism, ADHD, sindrom Down, intarziere in dezvoltare etc.), se pastreaza schema de evaluare, iar durata este de 2 sedinte. La sfarsitul evaluarii, se stabileste diagnosticul logopedic si se fac recomandari.

icon-training-support_small

Training si Suport Cadrelor Didactice/Terapeutilor

Trainingul este asigurat de catre un specialist in terapie ABA, in curs de acreditare BCBA. Pentru cadrele didactice oferim un cadru practic bine stucturat. Acesta va include situatiile problematice cu care se confrunta la scoala cu copiii lor (stereotipii, tulburari de comportament, agresivitate si autoagresivitate, autostimulare excesiva). Speram ca sfaturile oferite de noi sa le usureze munca si copiii sa se poata bucura de joc.

Trainingul pentru terapeutii ABA contine o parte teoretica bine pusa la punct insotita apoi de o parte practica. Partea practica consta in prezentarea unor videoclipuri cu diferiti terapeuti/copii. Pe baza acestor clipuri, fiecare terapeut trebuie sa ofere feedback. In cazul in care sunt terapeuti care lucreaza deja cu copii, acestia ne vor oferi propriile exemple, iar noi vom incerca sa le sugeram cateva solutii.

icon-consiliere-parinti_small

Consiliere Parinti

Prin programele de consiliere se transmit parintilor informatii relevante privind educația, formarea, sanatatea, ingrijirea si cunoasterea copilului, petrecerea timpului liber, orientarea scolara si profesionala, legislatia familiei.

Ai un copil care intampina aceste dificultati sau cunosti pe cineva cu aceste tulburari? Suna-ne acum 0724 730 610 sau acceseaza pagina de contact si lasa-ne un mesaj.